/27. únor/ Pojďme ochutnat kytky s Janou Vlkovou

obalka Kytky PR mala 700x681Jana Vlková vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Na začátku pracovní kariéry, při mateřské dovolené, překládala z francouzštiny. Později působila jako novinářka se zaměřením na cestování a gastronomii. Vaření a jídlo ve všech podobách je její velkou vášní, a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto oborů se postupně spojily a Jana se dnes považuje za první profesionálku v oblasti jedlého kvítí a býlí.

První kniha, Květinová kuchařka, spatřila světlo světa vroce 2015, o rok později, v roce 2016, následoval Notes Květinové kuchařky. Po roční pauze v roce 2018 vydala vlastním nákladem knížku Kytky kjídlu v receptech i herbáři, která je mladší a rozvernější sestrou její prvotiny. Její poslední kniha Pampelišky k jídlu přináší dvacet receptů. Jídla se totiž dají připravit z kořenů, listů, poupat i květů této rostliny. Když nepíše kuchařky, pořádá terénní semináře pro veřejnost, teambuildingové akce a kulinární workshopy pro firmy, školy a nadšené skupiny. V roce 2016 založila výukové centrum jedlých květů, což je přírodní zahrada s pečlivě budovanou botanickou sbírkou. V roce 2018 zřídila také e-shop, kde mohou nadšení kytkožrouti dostat všechno, co s tématem, respektive vášní pro jedlé kvítí a býlí souvisí. Web: www.kytkykjidlu.cz; /Facebook:https://www.facebook.com/kytkykjidlu/; Instagram: kytkykjidlu; e-shop: shop.kytkykjidlu.cz

Vlkova